Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink pořádané Českou barmanskou asociací a společností Mattoni 1873 se letos uskuteční 20. až 22. srpna v Karlových Varech. Do té doby na našem webu představujeme kompletní dvacítku účastníků soutěže.

 

Srbsko bude reprezentovat Zoran Budimirović s koktejlem Alchemist, který obsahuje perlivou minerální vodu Mattoni, mangové pyré, amaretto sirup, jalapeno sirup, sójovou omáčku a jablečný ocet. Ozdobu tvoří malý kornoutek naplněný řasou nori, mátou, bobkovým listem a jedlými květy.

 

Lucemburskou barovou scénu v Karlových Varech představí Luc Pilati s koktejlem Fraiheetsbam. Kromě perlivé minerální vody Matoni v něm nalezneme březovou vodu, domácí kardamomový cordial, nealko destilát Seedlip infuzovaný piniovými oříšky a timutský pepř. Jako ozdoba slouží oplatka s jedlými květy, citronovou kůrou a karamelem.

 

Ze Slovenska na západ Čech přijede Tomáš Gyén s koktejlem Garden of Life. Obsahuje pyré z červené řepy, čerstvou malinu, řepovo-jablečnou šťávu, kakaový čaj, čokoládový bitter a perlivou minerální vodu Mattoni. Drink se podává na břidlicovém tácu a je zdobený řepným chipsem, rybízem, jedlými květy a čokoládou.