Japonská vlna nekončí

Pojmenovaná je po válečnících z feudální epochy a její blend pochází z různých koutů Japonska. Taková je whisky Nobushi, která nedávno pronikla na český trh. Distribuuje ji společnost Premier Wines & Spirits.

 

Jednou nohou v kriminálu

Ani světu destilátů se nevyhýbají různé kotrmelce a zvraty. Nejnovějším důkazem je rumová značka Ron de Jeremy pojmenovaná po slavném pornoherci. Ten se nyní dostal do významného křížku se zákonem a výrobce rumu na to reaguje nekompromisně – rebrandingem svého výrobku, jenž odteď ponese název Hell or High Water Rum.

 

Bar a divadlo

Brněnský Bar, který neexistuje představil nové menu – to je kvůli covidu samozřejmě distanční (doručí vám jej domů kamkoliv po Česku) a jeho tématem jsou paralelní reality inspirované současnou situací. Kdo si krabici 12 lahvovaných drinků zakoupí včas, dostane k ní stream s tematickým on-line představením Divadla Husa na provázku konaným přímo v prostorech baru.

 

Památkově chráněné espresso?

Italské espresso by mohlo zamířit, podobně jako například vídeňská kávová kultura nebo tradiční výroba pizzy, na seznam světového dědictví UNESCO. Za toto zařazení nyní u politiků lobbují zejména italští kavárníci, pražiči a výrobci kávovarů. Espresso je podle nich „nepostradatelným nápojem pro dobrý začátek dne, ale také skutečným společenským rituálem“.

 

Kdyby tisíc pivovarů

Minipivovarů v Česku by mohlo být klidně tisíc, prostor tady na to stále je. Alespoň to v podcastu tvrdí prezident svazu minipivovarů Jan Šuráň. Podle něj si minipivovary vlastně navzájem ani nekonkurují, takže vyšší koncentraci na malém území v pohodě snesou.