Mladý a nadšený

Z Krnova do Brna, a pak dál? Aktuální díl seriálu o barmanských nadějích představuje Jakuba Droběnu, který podepsal pracovní smlouvu ve svém vysněném baru 14 hodin po maturitě. Z koktejlových metropolí ho uchvátil Londýn, kde ho dokonce i pustili za bar.

 

Pankrácká kavárna

Otevřít kavárnu uprostřed pandemie a pojmenovat ji provokativně Megera? To chce hodně odvahy. Provozovatelé by ale své rozhodnutí ani zpětně neměnili a už se těší na světlejší zítřky.

 

Třtinová paráda

Napadlo vás okořenit si současné mrazivé dny panákem kvalitního rumu? Magazín Playboy pro vás vybral několik vhodných exemplářů včetně jejich hodnocení z webu rumratings.com.

 

Personál dělá firmu

Přední tuzemské nápojové společnosti přivítaly nové kolegy na důležitých pracovních pozicích. V Mattoni 1873 začaly působit dvě nové brand manažerky, Bohemia Sekt pak posílil na postu technologa výroby prémiových vín.

 

Malý ve velkém

O pořádný rozruch v českém pivovarnictví se stará experimentální minipivovar Proud fungující v areálu Plzeňského Prazdroje. Vznikají tady zážitková piva, nechybí ale ani klasická jedenáctka Ventil nebo nealkoholické pivo Proovan.

 

Z akademické půdy

Na vodáckém výletě prohlásil, že už odmítá pít pivo, které mu nechutná, a dal se na domovarnictví. A protože učí na vysoké škole, přitáhl Lukáš Kopečný k ušlechtilému koníčku také řadu studentů. Jeden z nich obhajoval svou závěrečnou práci se soudkem vlastního piva na stole…

 

Kdo byli ledaři?

Pivo se dřív chladilo ledem vysekaným přímo z řeky. Skladoval se v pivovarských sklepeních a hostinští si jej často objednávali zrovna s pivními sudy, aby je měli čím chladit na optimální teplotu.

 

 

---stručně---

 

Jak chutnalo pivo před 200 lety? I o tom v Českém Rozhlasu mluvil sládek pivovaru Konrád Petr Hostaš.

 

 

Foto: facebook kavárny Megera