Karibik po našem

Srovnání Republica vs. Heffron. Dva karibské rumy od tuzemských výrobců, kteří naskočili na zvedající se vlnu zájmu o třtinový destilát. V obou případech jde o výbornou volbu, co se poměru cena/kvalita týče.

 

Maybe Martin

Barman Martin Hudák v Austrálii hýří aktivitou a nehodlá v tom přestat ani v roce 2021. Plánuje uvést v život nové koncepty denního sousedského baru i luxusního hotelového baru s panoramatickým výhledem na Sydney.

 

Ekologické palírny

Britské destilerie obdržely o státu 10 milionů liber na dekarbonizaci tohoto průmyslového odvětví. Umožní jim to snížit emise oxidu uhličitého o milion tun ročně. V plánu je využití vodíkových a biopalivových kotlů či geotermální energie.

 

Dvakrát do stejné řeky…

Pavel Rokoš pracuje v automobilce a o víkendech vaří pivo, jehož věhlas se šíří pivní komunitou. Sládek mikropivovaru Parovar z Rudné u Prahy miluje experimenty, proto ani jedno pivo neuvaří více než jednou. Za několikaletou existenci tak tady vzniklo už 387 druhů piv

 

To bylo ještě v pořádku

Největší tuzemské pivovarnické skupiny zveřejnily ekonomické výsledky za rok 2019. Zdá se, že to budou na delší dobu poslední dobrá čísla.

 

 

---stručně---

 

K razantním úsporným opatřením donutila koronavirová krize přerovský pivovar Zubr. Ten přitom patří k významným podporovatelům regionálních spolků.