Jako hrad v Karpatech
Barman a autor londýnského podniku Lounge Bohemia Pavel Tvaroh vytvořil velmi limitovanou edici destilátu z tajemné suroviny. Prozradil pouze, že jde o aromatickou bylinu původem z jižní Ameriky. Lahvičky o objemu 25 a 100 mililitrů zasílá Tvaroh vybraným osobnostem z oboru.

Tekuté švestky
Máte rádi slivovici, ale nikdo z rodiny s domácími švestkami do pálenice nejezdí? I mezi „kupovanými“ narazíte na velice chutné kousky, jak ostatně ukázal tento test komerčně vyráběných švestkových destilátů.

Káva za barem? Ano
Provozovatelé špičkových barů by měli nabízet kávu v top kvalitě. Řešením mohou být kapsle naplněné výběrovou kávou nebo batch brew, na které není potřeba pořizovat technologii za velké peníze.

O pivu
V časopisu Apetit se tentokrát zaměřili na pivo – v jednom článku rozebírají, jak které suroviny ovlivňují výslednou chuť piva, v dalším pak servírují několik pivních zajímavostí.

Se jménem si pohráli
Krnovský pivovar Nachmelená opice je vyhlášený nejen zapamatovatelným názvem, ale i kvalitou produkovaných piv. Ono nevšední jméno vymyslel sládek pivovaru, který se inspiroval mnohem vyvinutější craft beer scénou v USA.

Vodou ku zdraví
Nejzdravější pití na světě? Podle některých názorů je to prachobyčejná voda. Dodá vám energii, ochrání klouby, napomůže imunitnímu systému a podpoří vzhled vaší pleti. Tak snad je to všechno pravda!


---stručně---

V Olomouci se zítra uskuteční festival Země na talíři, jedním z hlavních témat bude pěstování kávy.