Na účastníky čeká série praktických workshopů na nejrůznější nápojová témata. V režii společností Bohemia Sekt a Stock Plzeň-Božkov bude seminář o sparkling koktejlech, na mixologii ovocných destilátů se zase zaměří zástupce společnosti Rudolf Jelínek. V klubovně baristů se uskuteční praktické seznámení se s technikou latte art a kávovými drinky připravovanými v džezvě. Dojde i na správnou techniku čepování piva Starobrno.

V pátek večer pak na programu bude řízená degustace šesti vzorků z portfolia Bohemia Sektu a odborně-společenská panelová diskuze s VIP hosty na téma Servis v gastronomii.

Prezidium asociace předpokládá, že akce bude stejně jako v minulých letech „vyprodaná“ a zúčastní se jí tedy okolo stovky učitelů ze všech koutů republiky. To samozřejmě v kontextu dnešní doby vyžaduje nejpřísnější nastavení hygienických pravidel. „Třeba desinfekci jsme v Abzacu standardně používali již před pandemií a na event počet desinfekčních míst v objektu navýšíme. Uvidíme, jaká nařízení budou na konci října v platnosti, každopádně nic nepodceníme,“ slibuje prezident pořádající CBA Aleš Svojanovský.