Minuta s Milanem
Co se dozvíte, když se budete chtít seznámit s barmanem Milanem Bukovským v omezeném 60sekundovém limitu? Třeba, že v kapse nosí vývrtku. A má moc rád Brno, kde po většinu profesního života působí.

Nechtějí výjimky
Ekonomičtí odborníci kritizují nulovou spotřební daň na tiché víno, která je podle nich daná silnou vinařskou lobby. Zdanění by do státní kasy přineslo dvě miliardy korun ročně.

Za hlt piva šel bych světa kraj
Minipivovarů jsou v Česku momentálně stovky. Do kterých z nich se vyplatí vyrazit za neopakovatelným pivním zážitkem? Redakce časopisu Apetit vybrala kvarteto ve složení Clock, Zichovec, Hendrych a Crazy Clown.

Baleárská pálenka
Už i v Česku můžete ochutnat gin Xoriguer pocházející ze středomořské Menorky. Začali jej tam vyrábět v 18. století, kdy byl ostrov pod nadvládou Velké Británie. Na jeho produkci se používají jalovcové bobule z Katalánska a voda z města Mahón.

Prohlídka skrz monitor
Už to médii přednedávnem proběhlo – značka Bohemia Sekt letos slaví 50. narozeniny. Pokud jste ve Starém Plzenci ještě nebyli, podívejte se na fotoreportáž serveru Aktuálně.cz.

Městský design
Becherovka uvedla limitovanou edici etiket nazvanou Cities. Obal umělecky ztvárňuje Prahu či Karlovy Vary, lahve seženete jen ve vybraných obchodech.