Tady se psala historie
Osm historických sálů, půl tisíciletí starý minipivovar, kapacita 1.200 míst, vlastní muzeum a stovka zaměstnanců. Atributy, kterými se může pyšnit jediná česká hospoda – U Fleků.

Konec jednoho bistra
Simona Elsnerová se v gastronomii pohybuje dlouhá léta, její poslední projekt – Elsner Bistro – jí však vůbec nevyšel podle představ. Přečtěte si článek, který z její vlastní perspektivy nahlíží na tento „fuckup“.

Voňavé bylinky
Na pražském letišti vznikl interaktivní shop-in-shop Becherovky. Nakupující si zde mohou přivonět ke karafám obsahujícím sušené bylinky, které slavný karlovarský likér obsahuje. Další informace o produktech získají z displeje tabletu.

Půlstoletí s bohemkou
Nestorem nejen domácího oslavování je v Česku značka Bohemia Sekt, která letos funguje už padesátým rokem. Narozeniny si ve Starém Plzenci připomenou vypuštěním 200 tisíc speciálních lahví nebo vydáním knížky.

Tropy v Česku
Duppy Share Spiced, rum s přídavkem ananasu, kolového ořechu a dalšího koření, je nově k vidění i v Česku – premiéru si odbyl na nedávném Rumfestu. Směs jamajských a barbadoských rumů voní po tropickém ovoci, v chuti dominuje ananas.

Vinařství jako Apple
Výroba vína je proces plný detailů, říká Milan Nestarec. I když produkuje vína blízká přírodě, vymezuje se proti výrazům „naturální“ a „autentický“ a ve filozofické rovině značky své vinařství přirovnává k Applu.


---stručně---

Plzeňský Prazdroj od října zdraží některá piva v plechovkách a lahvích zhruba o 50 haléřů.