Nej tequila
Nejlépe hodnocená tequila letošní Ultimate Spirits Challenge v New Yorku lehce chutná po pepři, citrusech a břidlici. Je to Ocho Plata a získala 96 bodů ze 100.

Whisky od Vltavy
Kousek od Českého Krumlova, v sousedství meandrů Vltavy, stojí Svachovka – hotelový resort s palírnou, pivovarem a čokoládovnou. Propijete se skrz pivo Glokner a nápadité likéry až k místní whisky, která zraje ve vzácném japonském dubovém sudu Mizunara?

Jiný kraj, jiný mrav
Probouzet se za pomoci krátkého espressa, obědvat lehce, večer odstartovat aperitivem a pak si užít bohatou noční večeři včetně dostatku vína. Není pochyb, tohle je pravá Itálie.

Valaši v Americe
Valašským pálenkám značky Fleret se dařilo na World Spirits Competition v San Franciscu. Zlatou medaili získaly slivovice a hruškovice z řady 1850, stříbrnou vínovice Réva a likér Beskyd 1129 Willi Willi tvořený hruškovicí a čajovým macerátem. Bronzové ohodnocení si připsal Beskyd 1129 Cafe Cafe, v němž jsou macerovaná kávová zrna a kakaové boby.


---stručně---

V areálu Plzeňského Prazdroje se objevil covid, bylo to však u pracovníků externí firmy, s nimiž zaměstnanci pivovaru nepřicházejí do styku.