Drinky + filmy = zážitky
Nedávno otevřený ostravský kinobar Etáž zve filmové fandy na program karlovarského festivalu, přijede sem i festivalová delegace. Z mixologického hlediska se podnik zaměřuje na snoubení drinků s promítanými filmy, důraz klade i na nealkoholické koktejly.

U Kozla
Prohlídka pivovarského areálu, ochutnávka nepasterizovaného piva přímo z tanku, setkání s kozlíkem Oldou, škola čepování nebo jízda historickým vláčkem. Tím vším láká turisty k návštěvě velkopopovický pivovar Kozel.

Ožujsko & spol.
Pokud si neděláte starosti s nejistou situací ohledně koronaviru a cestování a hodláte strávit klasickou dovolenku v Chorvatsku, nemusíte si tam nutně brát basu českých piv. Několik pitelných vzorků jadranské provenience pro vás vybral sládek pražského pivovaru Cobolis.

Cyklista na Vysočině
Skalnaté hory a malebná údolí, rašeliniště, jezera, hrady, a samozřejmě palírny whisky. Skotsko na kole může být úžasné – inspirujte se nabídkou jedné cestovní kanceláře.

Peprmintka u sousedů boduje
Němci mají v posledních letech poněkud překvapivého favorita, co se konzumace alkoholu týče – v Česku dobře známou zelenou. Její spotřeba v některých spolkových zemích vzrostla o tisíce procent, nahoru ji táhnou především návštěvníci tanečních klubů.

Výlet na Jamajku
Nejstarší fungující destilerií na Jamajce je s první písemnou zmínkou z roku 1749 Appleton Estate. Na kvalitu produkovaného rumu zde od roku 1997 dohlíží master blenderka Joy Spence. Při prohlídce palírny spatříte mimo jiné i starý způsob rozemílání cukrové třtiny pomocí mlýnku poháněného oslem.