Prostějovská limitka
Symbolických 502 lahví Staré žitné myslivecké Single Barrel stočí prostějovská Palírna U Zeleného stromu ke svým 502. narozeninám. Limitovaná edice destilátu zrála v sudech po francouzském víně odrůdy Cabernet Sauvignon. Slavnostní stočení se spolu se zahájením turistické sezony v areálu palírny uskuteční tuto sobotu.

Mattoni nelení
Společnost Mattoni 1873 opravila historickou budovu někdejšího hotelu Praha v Kyselce na Karlovarsku. Bude zde sídlit část IT oddělení firmy, rekonstrukce stála 21 milionů korun. Od soboty navíc mezi Kyselkou a Karlovými Vary funguje speciální víkendová autobusová linka, která má sloužit výletníkům. Jízdenka je zároveň volňáskem do Mattoni muzea.

Přejde gastronomie na QR menu?
Dva Češi přišli s nápadem, jak postavit koronaviru do cesty další překážku – QR menu pro gastronomické podniky. Dle jejich vize je na stole umístěna samolepka s QR kódem, který vás v mobilu odkáže na nabídku. Fyzické menu totiž za den berou do ruky desítky lidí a nedesinfikuje se.

Posilte střed těla
V dalším díle originálního seriálu o cvicích pro barmany se naučíte, jak provést „brouka“ od známého fyzioterapeuta Pavla Koláře nebo složitou variaci na cvik „plank“.

Výhodné Bordeaux
Víno ročníku 2019 z vyhlášené oblasti Bordeaux jde v těchto dnech pořídit až o 30 procent levněji, než bylo běžné v minulých letech. Přitom ročník to podle odborníků byl výborný. Za poklesem ceny stojí koronavirus, ale také napětí v Asii i mezi oběma pobřežími Atlantiku.