Kolín po italsku
Ulice Kolína nově brázdí pojízdná kavárnička – Kofíkolka. Jde o italský moped s italskou kávou, provozovat jej po roce příprav začala rodinná firma.

Whisky a žirafy
Věřte tomu nebo ne, ale v neděli lidstvo oslavilo Mezinárodní den žiraf. Značka skotské whisky Glenmorangie k této příležitosti ve spolupráci s dobročinnou nadací slavnostně otevřela nový přístřešek pro žirafy v edinburghské zoo.

Rites of Spring
Koktejlová štafeta zamířila do Brna, kde díky ní vznikl krásný drink na Jim Beamu v kombinaci s šalvějovo-hřebíčkovou tinkturou, originálním vermutem, švestkovou pálenkou a parfémem z tropického dřeva.

Teatenderovo potěšení
Milovníci čaje si v současnosti plnými doušky vychutnávají sezonu čajů jarní sklizně neboli First Flash – toho nejkvalitnějšího, co jim může Camellia sinensis dát. Lístky z první sklizně jsou letos ještě vzácnější a dražší než obvykle, a to kvůli koronavirovým komplikacím na čajových plantážích.

Černé zlato
Kompletní recepturu Kofoly zná jenom šest lidí, trochu překvapivě mezi ně nepatří majitel firmy. Skladbu oněch 14 přírodnin obsažených v sirupu Kofo se tedy pravděpodobně nikdy v životě nedozvíte, jednu tajnou ingredienci vám však při prohlídce výrobního závodu nakonec prozradí. Je to sůl.

Sen pivního turisty
Spojit horskou turistiku s ochutnávkou produkce lokálních pivovarů? To zní jako skvělý nápad, který naštěstí lze velice pohodlně realizovat. V Krkonoších, Krušných horách a Beskydech totiž mají pivní stezky. Na kterépak trase obdržíte za deset navštívených pivovarů originální půllitr?


---stručně---

Piva značky Holba jsou nově na Rohlíku.

Pivovar Ossegg navařil desítku za použití tradičního anglického chmele – jde o nevšední kombinaci.

Na hradě Helfštýně chystají pražení kávy na historické pražičce.