Čas na nákupy
Vlastnickou strukturu kvůli následkům pandemie brzy změní čtvrtina až třetina všech českých minipivovarů. Největší problémy v současnosti mají minipivovary s vlastní restaurací, které se zaměřují na turisty. Přesto bude v následujících letech počet minipivovarů dále růst, i když ne takovým tempem jako doposud.

Cena pro Budějovice
Náplast na výše popsané potíže dostali v českobudějovické Solnici. Restaurace s pivovarem sídlící v komplexu historických budov na Piaristickém náměstí získala ocenění v soutěži Památka roku 2019. Pivo ze Solnice jde taky na export, pijí ho prý například v italském Turíně.

Kavárna ve vinném kraji
Zastrčený dvorek v jihomoravských Bořeticích krčící se mezi místní farou a oprýskanou stodolou, v jehož středu se tyčí stará jabloň. „Perfektní místo pro gastronomický podnik,“ řekli si v roce 2016 manželé Morávkovi a skutečně tady založili cafe bistro Dvorek. Nyní se pyšní titulem nejlepší kavárny podle ankety Gourmet jižní Morava.

V krizi omezili výběr
Výrobci nápojů a pochutin v USA přistoupili k zajímavé koronavirové strategii – razantně zúžili portfolio pouze na nejoblíbenější produkty. Ušetřené síly pak mohli věnovat distribuci a propagaci těch nejpopulárnějších výrobků, po nichž závratně vzrostla poptávka. Situace by se měla začít otáčet ke konci roku.

---stručně---

Street food v nejlepší kvalitě a ve spojení s kulturou – to je koncept startujícího pop-up gastro stanoviště Molo v pražské Občanské plovárně.