V Kralupech se opravuje
Na konci 19. století vařili v Kralupech nad Vltavou výborné pivo a vyráběli kvalitní slad, však také většina produkce šla na export do ciziny… Před 40 lety ale poměrně náhle pivovar zanikl. Dnes to vypadá, že by se do Kralup mělo pivovarnictví díky rekonstrukci objektu vrátit.

Trable na berlínské scéně
Hipsterskou pohodu v Berlíně drtí extrémně přísná omezení pro gastronomické podniky, která spoustu hostů odrazují od jejich návštěvy. A jindy zeleně smýšlející metropole nyní srká nápoje plastovými brčky balenými po jednom kusu.

Kávou proti utrpení primátů
V Ústí nad Labem se otevřela unikátní ochranářská kavárna Kukang Coffee. Její čeští provozovatelé na Sumatře usilují o záchranu ohrožených outloňů, roztomilých opiček, které pytláci pašují do celého světa jako domácí mazlíčky.

Nejen benzín nebo nafta
Nejkupovanějšími nápoji na benzinkách jsou energetické drinky a pivo. Konkurenční boj v tomto prodejním kanálu ale probíhá i mezi vinařstvími a Češi u pump nakupují také tvrdý alkohol – například jako prezent při cestě na obchodní schůzku.

Minuta s flairovým bonvivánem
Jako malý přemýšlel o profesní dráze řezníka, nakonec ale u něj zvítězilo barmanství. Tomáš Palička je flairovým lektorem a rozhodčím, od roku 2013 vlastní oblíbený pražský bar Bonvivant’s.