Pivovarští technologové. Od neslavné přítomnosti do slavné minulosti. Připomeňme si dva velké chemiky působící v Praze 19. století, kteří se velkou měrou zasloužili o propagaci piva v českých zemích a bez nichž bychom dnes například nechodili na „desítku“ nebo „dvanáctku“.

Církevní Prazdroj. V jednom z předchozích Infokoktejlů jste se mohli dočíst o tom, že v Plzni letos desátým rokem uvařili speciální papežskou várku určenou pro velikonoční rozjímání hlavy katolické církve. Kvůli koronaviru se však zásilku nepodařilo do Vatikánu doručit a připadla tak plzeňskému biskupství. To se chystá symbolických 2020 lahví vydražit a výtěžek použít na dobročinné účely.

Rychloakce. Skupině Bohemia Sekt se podařilo během několika karanténních dnů vysadit celkem 22 hektarů nových vinic. Ve velké míře se o to postaraly moderní technologie, například stroj řízený GPS signálem. Nově vysázené „řádky“ se nacházejí v okolí Pavlova a Sedlece na Pálavě.

Dobrá česká pálenka. Brandy Stock 84 Gran Riserva 20yo z 5tisícové limitované edice vydané k připomínce zakladatele palírny Lionella Stocka získala ocenění v soutěži World Brandy Awards. Brandy z hroznů z Toskánska zrála 20 let ve speciálních sudech ze slavonského dubu.

On-line exhibice. První masová on-line flairová soutěž, Flairsupply Quarantine Challenge, už zná své vítěze. Z 92 zúčastněných barmanů a barmanek, jejichž úkolem bylo nahrát půlminutové video plné flairových triků na sociální sítě, uspěl v kategorii mužů Deniss Trifanovs z Lotyšska, kategorii žen ovládla Rumunka Daniela Istrate. Češi Tomáš Bielčík a Štěpán Šimánek nepostoupili do závěrečného finále.