Zachraňte miliony piv. Tak tahle iniciativa má opravdu smysl! Na webu zachranpivo.cz můžou všichni žíznivci najít nejbližší minipivovar, který nutně potřebuje vyprodat navařené zásoby před tím, než se zkazí. Zapojeny jsou desítky výrobců z celého Česka, je potřeba vypít miliony piv.

Plné ruce práce. Zatímco velké pivovary upravují marketingové plány a rozpočty na reklamu, pěstitelé chmele shánějí chybějící pracovníky na chmelnice. A v hospodě Dno pytle připravují online vysílanou Craft Beer Show s řízenou degustací šesti pivních vzorků.

Černá prognóza. Současnou krizi podle prezidenta Českomoravského svazu minipivovarů nepřežije čtvrtina tuzemských malých pivovarů a do hlubin historie je doprovodí také řada restaurací. S takovým osudem se ale nehodlají smířit například v pivovaru Zvíkov, který nyní hledá investory na částku jeden milion korun. Ta má sloužit k překlenutí aktuální krize.

Od kávy po vejce. Pražská síť kaváren Mamacoffee reaguje promptně na situaci a rozjíždí e-shop s čerstvými potravinami. Kromě kávy vám tak jejich kurýři-baristé dovezou třeba plnou tašku vajec, zeleniny a pečiva.