Sousedská výpomoc. Obě jsou ikonickými tuzemskými nápojovými značkami, obě pocházejí z Karlových Varů, každá ale působí v jiném segmentu nápojového průmyslu. Společnosti Jan Becher Pernod Ricard a Mattoni 1873 na konci minulého roku navázaly zajímavou spolupráci – půjčují si zaměstnance na stáčecí linku.

Rekordní Budvar. Meziroční nárůst tržeb o 6,5 procenta na celkové 2,63 miliardy korun loni zaznamenal národní podnik Budějovický Budvar. Jde o rekordní tržby v historii pivovaru. Firma v současnosti investuje obrovské sumy do logistiky či obalů a chystá se vstoupit na další zahraniční trhy.

Kofola nakupuje. Kofola koupila vůbec první alkoholický produkt do svého portfolia – řemeslný jablečný cider Prag Cider a Pragerovy limonády od výrobce F. H. Prager. Pokračuje tak v loňském akvizičním apetitu, kdy si pořídila značky Café Reserva a Dilmah.

Téměř vyprodáno. Z limitované edice české tříleté whisky Martin’s Barrel zbývají poslední kousky. Zámecká palírna v Blatné loni vyrobila 120 lahví tohoto new make sladového destilátu o síle 43,3 %, letos by měla světlo světa spatřit nová série.

Vratné lahve. A ještě jednou Mattoni. Výrobce minerálek ve spolupráci s e-shopem Košík.cz rozjel první zálohovaný systém PET lahví v Česku. Speciální vratné obaly dostupné pouze ze zmiňovaného e-shopu tvoří z 80 procent recyklát, záloha činí tři koruny. Pozor, odevzdávají se nezmačkané!

Vídeňská káva. Chuťová rozmanitost, udržitelnost, kvalitativní rozdíly kávy od různých dodavatelů. To jsou hlavní témata Vienna Coffee Festivalu 2020, který se v rakouské metropoli uskuteční už o nadcházejícím víkendu. A kde přesně Rakušané kávový festival pořádají? V areálu pivovaru Ottakringer :-)