Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

« zpět

Barmanský večírek v Abzacu ozdobila hvězdně obsazená flairová soutěž

28. 11. 2019
Ekvilibristika v podání soutěžících flairových barmanů, otevřená speed challenge o nejrychleji namíchaný český národní koktejl Beton z Becherovky a toniku Schweppes, a především uvolněná nálada před blížícím se předvánočním shonem. Takový byl první ročník brněnského barmanského vánočního večírku Abzac Bartenders Party, který se v centru Abzac, sídle České barmanské asociace, uskutečnil v neděli 24. listopadu.
Asi stovka příchozích hostů, povětšinou pracovníků z jihomoravských gastronomických podniků, si mohla užívat drinků za symbolickou padesátikorunu, setkat se s kolegy z ostatních barů nebo se bavit triky exhibičních barmanů na pódiu. Nechyběla ani bramboračka zdarma!

„Pro lidi pracující v gastronomii se toho obecně moc nedělá. Chtěli jsme proto uspořádat vzhledem k našim možnostem nepříliš pompézní, ale o to srdečnější setkání kolegů z jižní Moravy. A užít si poslední chvíle klidu, než nás naplno zaměstnají divoké vánoční večírky. Za partnerskou podporu akce děkujeme společnostem Mattoni 1873 a Jan Becher Pernod Ricard,“ uvedl prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

Lákavým doprovodným programem večírku byla flairová soutěž v juniorské i profesionální kategorii započítaná do celoročního seriálu CBA o flairového Barmana roku. Profesionální kategorie přitom byla doslova hvězdně obsazena – Václav Abraham získal na nedávném mistrovství světa v Číně stříbrnou medaili, Karel Kleineidam reprezentující rakouské barvy skončil v Číně čtvrtý, a ukázal se také dvojnásobný medailista z loňského světového šampionátu Martin Vogeltanz.

Zmiňovaná trojka nakonec ovládla celkové pořadí – první místo bral Václav Abraham, druhé Martin Vogeltanz a třetí Karel Kleineidam. Mezi juniory se nejvíce dařilo Jakubu Adámkovi z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm, druhou příčku obsadil Vojtěch Žíla ze SOŠ Fortika v Lomnici u Tišnova, třetí Oleksandr Pavliuk z ISŠ Slavkov u Brna.

Barmani měli za úkol vytvořit standardizovaný koktejl Cuba Libre a ve druhé fázi i vlastní fancy drink za použití rumu značky Havana Club. Vítězný Václav Abraham v něm rum zkombinoval s broskvovým likérem, liči pyré Monin, pralinkovým sirupem Monin a limetovou šťávou.

„Věřím, že jsme založili zajímavou tradici, a už se těším na to, až setkání v příštím roce zopakujeme,“ dodal Aleš Svojanovský.
6. - 7. 1. 2020
SPOLEČENSKÉ SETKÁNÍ LEKTO
23. - 26. 1. 2020
DANUBIUS GASTRO 2020
29. 1. 2020
AHOL CUP 2020
29. 1. 2020
JMK - AHOL CUP 2020
29. 1. 2020
JTC - AHOL CUP 2020
Svět barmanů 4/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři