Máte rádi kávu? Chcete si na ní pochutnat a přitom se dozvědět spoustu zajímavostí? Tak si nenechte ujít Guru-Caffé Kávafest. Ve Zlínském kraji se koná ve dnech 1. až 7. října a vyvrcholí Dnem kávy 19. října ve zlínském Kongresovém centru.

Festival se jako obvykle koná v kavárnách, kavárničkách i v restauracích, které mají zájem udržovat vysoký standard servisu kávy. Návštěvníci se také mohou těšit na oblíbené Kávové pasy, s nimiž budou moci obcházet zapojené podniky. „Novinkou letošního roku je, že o hlavní výhru a další ceny budou moci soutěžit lidé, kteří nasbírají i minimální počet pěti razítek. Razítka zapojených podniků se budou nově sbírat přímo do kávové mapy, která vyjde v podzimním vydání časopisu Štamgast&Gurmán nebo bude ke stažení na webu kavafest.cz,“ prozradil organizátor akce Jaroslav Střecha.

Na týdenní oslavu kávy naváže Den kávy. „Stejně jako každý rok i letos bude akce spojena s mnoha zajímavými přednáškami. Ty se budou konat v prostorách Malého sálu Kongresového centra s kapacitou až 140 míst. Výhodou je i dostupné podzemní parkoviště a fakt, že je Kongresové centrum v centru Zlína a dobře dostupné MHD,“ připomenul pořadatel.

Den kávy přinese mimo jiné mini trh voňavého nápoje, celodenní přednášky o kávě, degustace káv (je lepší si rezervovat místo předem pro omezenou kapacitu) a workshopy Latté art nebo Udělej si vlastní espresso, kde si lidé budou moci pod dohledem baristy udělat svoje espresso na profesionálním kávovaru. Novinkou a vítaným zpestřením budou ukázky možností alternativních příprav kávy v domácích podmínkách. „I letos vyhlásíme studentskou fotografickou soutěž Coffee is my love,“ doplnil Jaroslav Střecha.