Martin Vogeltanz byl jediným kandidujícím uchazečem na funkci a byl zvolen jednomyslně. Jeho mandát trvá do roku 2023, v této pozici střídá Romana Uhlíře. Do gesce prvního viceprezidenta asociace spadají veškeré záležitosti ohledně soutěží pořádaných nebo garantovaných CBA. První viceprezident například navrhuje úpravy soutěžních pravidel, řídí práci komisařů, ale také zastupuje prezidenta asociace při reprezentačních příležitostech.

Martin Vogeltanz v posledních letech působil jako generální komisař soutěží CBA, zvolení do funkce prvního viceprezidenta je tedy vyústěním jeho mnohaleté činnosti ve struktuře asociace.

„Plánuji pokračovat ve směřování asociace udávaném moderními trendy tak, abychom nezůstali pozadu a nestala se z nás zkostnatělá organizace. Souzním s konceptem nové Czech Bartenders League a dokážu si jej představit aplikovaný i ve flairové kategorii. V obecné rovině podle mě CBA funguje dobře, budu se snažit k tomu ze své nové pozice přispívat,“ uvedl Martin Vogeltanz.

Rodák ze západočeských Rokycan působí v oboru gastronomie 15 let, do CBA vstoupil v roce 2008. Doposud se účastnil mnoha desítek barmanských soutěží a jako několikanásobný Barman roku reprezentoval Českou republiku na koktejlových mistrovství světa, na nichž dokonce získával medaile. Svůj nejlepší výkon předvedl loni v Tallinnu, kde získal stříbrnou medaili v klasické kategorii a bronz v kategorii exhibičního barmanství.

V současnosti vede vlastní barmanskou agenturu a spolupracuje se společností Stock Plzeň-Božkov s.r.o., pro kterou například vymýšlí koktejly nebo zajišťuje barmanská vystoupení na různých eventech.