Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

« zpět

Junioři čepovali Kocoura

5. 10. 2018
Kocour Cup – Junior Beer Competition, takový byl název juniorské pivní soutěže na letošním veletrhu For Gastro & Hotel 2018. V soutěži čepování piva, kterou odborně garantovala pivní sekce České barmanské asociace Czech Beer Specialist, porovnávali své znalosti a zručnost soutěžící z České i Slovenské republiky.
Na startu soutěže se ve čtvrtek 4. října v prostorách letňanského výstaviště v Praze sešlo 10 studentů středních hotelových a gastronomických škol. Ti měli za úkol načepovat odborné porotě dvě „třetinková“ piva v co nejlepší kvalitě. Mimo samotné načepování piva museli soutěžící předvést správně provedenou péči a přípravu pivního skla, přípravu výčepního zařízení a odborný servis porotě. Další část přípravy soutěžících prověřil teoretický test, který se skládal z deseti otázek zaměřených na výrobu piva a historii pivovarnictví.

Podle hodnocení komisařů se nejvíce dařilo Petru Kaiserovi z ISŠ HPOS Příbram. Druhý skončil Ted Zahradil (Kavovary.cz) a třetí místo obsadila Kateřina Vymazalová (SOŠ a SOU Polička).

Čepovaným pivem byl Ležák světlý 12° od varnsdorfského pivovaru Kocour. Tento tradiční český ležák zlatavé barvy vyniká lahodně hořkou a vyváženě plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.
7. - 8. 1. 2019
10. - 29. 1. 2019
17. 1. 2019
GJB 2019 - BARMAN
17. - 20. 1. 2019
GASTRO JUNIOR BRNO 2019
18. - 20. 1. 2019
GJB 2019 - ČÍŠNÍK
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři