Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

« zpět

Jim Beam: pravá chuť Ameriky

14. 9. 2018
Vanilka, med a karamel, to jsou nejvyýraznější tóny obsažené v americké whiskey Jim Beam. Svébytnou chuť jí dodává čtyřleté staření v sudech z bílého amerického dubu. Výrobní receptura Jim Beam se od roku 1795 dle tvrzení výrobců téměř nezměnila, za světoznámým bourbonem dnes stojí již sedmá generace rodiny Beam.
Jim Beam, nejprodávanější Kentucky straight bourbon na světě, je klasikou alkoholových značek. Prapůvodní recept, dle kterého se připravuje dodnes, obsahuje kukuřici, která ve výsledné směsi překračuje podíl 51 %, žito, pšenici, sladový ječmen a vodu. Bourbon je navíc stařen ve vypálených dubových sudech po dobu čtyř let, což je dvojnásobek běžné a zákonem podmíněné lhůty. Výsledkem je středně plná chuť s jemně nasládlým náznakem karamelu a vanilky, v závěru pak lze rozpoznat aroma praženého dubu.
1. - 6. 10. 2018
IBA MEETING & WCC 2018
1. - 6. 10. 2018
WCC 2018 - Tallinn
4. - 7. 10. 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři