"V Praze se dneska nachází několik desítek barů a restaurací, zacílených na řemeslná piva, ale mnoho z nich se svým konceptem nebo nabídkou piva dost podobá. Chybělo mi tu místo, kde bych si mohl dát čerstvý "ejl" z nějakého trendy evropského pivovaru nebo si vybrat v širší nabídce stále populárnějších spontánně kvašených piv," říká Jakub Veselý, provozovatel pivovaru Falkon a autor projektu Malý/Velký.
Malý/Velký myslí na dvou svých kohoutech na milovníky lokálních spodně kvašených ležáků, na dalších dvou pípách naleznete piva z pivovaru Falkon. Poslední čtyřka kohoutů patří svrchně a spontánně kvašeným pivům dovezeným z různých koutů Evropy. "Podařilo se nám dovézt skvělá piva ze severských pivovarů, jako je norský Lervig, švédské Brewski nebo dánské To Øl, vynikající piva z britských pivovarů Beavertown a Magic Rock nebo třeba osvěžující kyseláče z Belgie," dodává Jakub Veselý.
Pivovar Falkon založil sládek Jakub Veselý v roce 2012 jako létající pivovar, tedy pivovar s vlastními recepturami, ale bez vlastního technologického zázemí. Během let se svými pivy dokázal ovládnout lokální degustační soutěže, jako Zlatá pivní pečeť nebo Jarní cena českých sládků. Falkon produkuje řemeslná nefiltrovaná a nepasterizovaná piva svrchně i spodně kvašená, často s inovativním přístupem napříč tradičními i méně tradičními pivními styly.