Malý bar s velkou nabídkou řemeslného piva a vystihujícím názvem Malý/Velký je otevřený od pondělí 7. listopadu. Nachází se jen pár kroků od I.P. Pavlova, na adrese Mikovcova 4, hned vedle restaurace Nota Bene. Otevřeno má každý den kromě neděle od 16. hodiny odpolední do 2. hodiny ranní.

"V Praze se dneska nachází několik desítek barů a restaurací, zacílených na řemeslná piva, ale mnoho z nich se svým konceptem nebo nabídkou piva dost podobá. Chybělo mi tu místo, kde bych si mohl dát čerstvý "ejl" z nějakého trendy evropského pivovaru nebo si vybrat v širší nabídce stále populárnějších spontánně kvašených piv," říká Jakub Veselý, provozovatel pivovaru Falkon a autor projektu Malý/Velký.

Malý/Velký myslí na dvou svých kohoutech na milovníky lokálních spodně kvašených ležáků, na dalších dvou pípách naleznete piva z pivovaru Falkon. Poslední čtyřka kohoutů patří svrchně a spontánně kvašeným pivům dovezeným z různých koutů Evropy. "Podařilo se nám dovézt skvělá piva ze severských pivovarů, jako je norský Lervig, švédské Brewski nebo dánské To Øl, vynikající piva z britských pivovarů Beavertown a Magic Rock nebo třeba osvěžující kyseláče z Belgie," dodává Jakub Veselý.

Pivovar Falkon založil sládek Jakub Veselý v roce 2012 jako létající pivovar, tedy pivovar s vlastními recepturami, ale bez vlastního technologického zázemí. Během let se svými pivy dokázal ovládnout lokální degustační soutěže, jako Zlatá pivní pečeť nebo Jarní cena českých sládků. Falkon produkuje řemeslná nefiltrovaná a nepasterizovaná piva svrchně i spodně kvašená, často s inovativním přístupem napříč tradičními i méně tradičními pivními styly.