Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association
      

« zpět

SERIÁL: Spirit Bar. Místo, kde se z Martineze stal Rumtinez

13. 9. 2017
Když se loni v soutěži Czech Bar Awards objevili mezi top 5 českými koktejlovými bary, bylo to pro leckterého pražského barmana překvapení. Jenže v Brně už se tak nějak ví, že ve Spirit baru panuje večer co večer výborná atmosféra, a drinky tu také umějí namíchat na velmi vysoké úrovni. „Děláme, co umíme, a snažíme se na 150 procent,“ přikyvuje 27letý barman Martin Gregor.
Podle něj podnik není založen na nějakém speciálním konceptu, dávají si tam však záležet na tom, aby se hosté ve Spiritu cítili vlastně jako doma v obýváku. Prvořadým úkolem personálu je kromě obsluhování vytvářet pohodu a přátelské ovzduší.

Koktejlové menu je založené na vlastních signature drincích, z nichž některé jsou variacemi na klasické počiny předchozích barmanských generací. Jedním takovým je i Rumtinez, twist na Martineze. Zatímco receptura originálu pocházejícího z druhé poloviny 19. století je založená na ginu a vermutu, bází Rumtineze je karibský rum Saint James Royal Amber a italský vermut Punt e Mes. Oba výrobky v České republice distribuuje vizovická likérka Rudolf Jelínek.

„V původním drinku převažuje obsah vermutu nad ginem, my jsme jejich poměr otočili. V baru nám z destilátů nejvíc chutná právě rum, proto jsme se pustili do tohoto twistu,“ říká Martin Gregor ke koktejlu sladce-hořké chuti a doplňuje, že u hostů se těší docela velké oblibě.

Jeho gastronomická pouť začala údajně již kdysi dávno na jeho rodném Slovensku. Jak bývá v gastronomii zvykem, startoval na těch nejnižších pozicích jako brigádník v cateringové firmě. Tam se také poprvé objevil ve funkci barmana a pokračoval v ní i v bratislavském podniku BeBoss. Strávil dvě léta v plážovém baru na nábřeží Dunaje, přímo pod slavným Ufem. V Brně působí dva roky. „Nechtělo se mi do Prahy, tam jezdí všichni. A v Brně jsem moc spokojený. Příjemné město i lidé, v baru skvělý kolektiv. Co víc si přát,“ dodává Martin Gregor na závěr.


RUMTINEZ

3,5 cl Saint James Royal Amber
2,5 cl vermut Punt e Mes
1 cl Cointreau
0,5 cl citronový fresh
0,5 cl Maraschino
citronová kůra


Osmidílný seriál představuje drinky obsahující alespoň jednu položku z distribučního portfolia společnosti R. Jelínek
26. - 27. 11. 2017
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
18. - 21. 1. 2018
GASTRO JUNIOR BRNO 2018
24. 1. 2018
ŽATECKÝ CUP 2018
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři