V kategorii Tea Mixology se utkalo 7 soutěžících, kteří měli za úkol připravit v 15minutovém časovém limitu dva druhy čajových drinků. Ten první, signature, byl zcela prostý jakýchkoliv omezení, vyjma podmínky, že musí obsahovat čajovou složku. Druhý koktejl soutěžící tvořili ze surovin ukrytých v mystery boxu.

V mixologické kategorii se nejlépe vedlo teprve 17leté Kateřině Vymazalové ze SOŠ a SOU Polička. Její signature Oča no saru (Čajový opičák) obsahuje čaj Sencha Asanoka Kirishima, banánový džus, medovou vodu a citronový fresh. Je k nevíře, že tahle juniorská teatendryně vypálila rybník svým seniorským kolegům a pojede tak v září reprezentovat ve své disciplíně Českou republiku na světové finále do Číny!

Do zápolení v kategorii Tea Degustation se zapojilo 13 teatenderů. Ti se měli zorientovat v charakteristikách desítky světlých oolongů, aby následně v pouhé pětiminutovce správně určili co nejvíce z pěti podávaných vzorků. Nejlépe se vedlo Jakubovi Ryšavému, jenž správně zařadil čtyři z pěti degustovaných čajů. Také ho tak na podzim čeká cesta do Asie.

Už dříve se uskutečnily zbývající dvě disciplíny českého Tea Masters Cupu. V Tea Pairing se nejlépe vedlo Karlu Veverkovi a Tea Preparation vyhrál Libor Andla. Také je čeká na konci září cesta do čínského města Enshi, kde se uskuteční světové finále Tea Masters Cup.