Základní podmínkou soutěže bylo namíchat nápoj, který bude obsahovat minimálně ze čtvrtiny některý z produktů pivovaru Chodovar. Hodnotila se chuť, profesionální práce barmana, a především originalita a vtipnost. Další podmínkou bylo totiž vymyslet verš, scénku nebo vtip propagující pivovar Chodovar, což činí celou soutěž atraktivní nejen pro diváky, ale i pro samotné barmany.

„Počasí nám nepřálo, proto jsme soutěž uspořádali ve vnitřních prostorách restaurace Stará sladovna. To však nezměnilo nic na tom, za barmanským pultem opět nechyběli barmani České barmanské asociace, barmanky a barmani z Hotelové školy Mariánské Lázně, SŠ Stravování a služeb Karlovy Vary nebo Střediska praktického vyučování Grandhotel Pupp Karlovy Vary. Soutěž byla zpestřena výkonem známého barmana – flairisty Ondřeje Slapničky, který doslova rozproudil krev v žilách početnému publiku,“ konstatoval ředitel soutěže Mojmír Prokeš.

„Velmi nás těší zájem barmanek i barmanů o tuto akci, která je pořádána v trošku jiném formátu než tradiční soutěže,“ uvedl předseda pivního klubu ČR Jiří Chum mladší.

Soutěže se zúčastnili 2 jednotlivci a 5 skupin. Celkem se za barovým pultem vystřídalo 13 barmanek a barmanů. V porotě zasedali tři komisaři z řad Pivního klubu ČR, České barmanské asociace, a zástupce pivovaru Chodovar.

1. místo v kategorii jednotlivců
Ondřej Slapnička
Zakladatel Czech Flair Team při České barmanské asociaci, Mistr Evropy 2004 z Moskvy, první vicemistr WORLD CUP TAIWAN v letech 2009 a 2011.

„Monivar“
3 cl Vodka Finlandia
2 cl Portské víno
2 cl čerstvá limetová šťáva
5 cl džus z černého rybízu
5 cl jablečná šťáva
na dolití pivo Chodovar Zlatá jedenáctka – světlý ležák 11%

1. místo v kategorii skupin
Kamila Křížová & Denis Banda ze Středního školy stravování a služeb Karlovy Vary

„A je to…“
2 cl Jameson Irish Whiskey
1 cl javorový sirup
1 cl čerstvá citronová šťáva
4 cl pivo Chodovar Zlatá jedenáctka – světlý ležák 11%
Ozdoba Sušené jablko + physalis

Cena pivovaru Chodovar, kterou udělili zástupci pivovaru Chodovar za celkové vystupování a barmanskou práci spojenou s propagací značky, byla udělena Adéle Peškové a Denisu Kyzrovi z Gymnázia a střední odborné školy Podbořany.

Cena za nejnápaditější barmanskou práci byla udělena Kateřině Procházkové a Kristýně Petrové z Hotelové školy Mariánské Lázně.