Letošního ročníku Oxalis – Czech Teatender Cupu se zúčastnilo 14 studentů z 9 středních hotelových a gastronomických škol. Účastníci měli splnit hned několik úkolů. Nejdříve v blind tastingu nálevů správně určit čtveřici z osmi vybraných čajů. Poté připravit nálev klasického zeleného čaje, a nakonec připravit čtyři porce nealkoholického sparkling koktejlu za použití čaje z portfolia společnosti Oxalis.
Podle hodnocení komisařů se nejvíce dařilo Janě Večeřové ze SOŠ a SOU Polička. Ta ve svém drinku Enlightenment použila čaj Malý Buddha, ananasové pyré, vaječný bílek, karamelový sirup Monin a nealkoholický Bohemia Sekt. Koktejl ozdobila drceným červeným pepřem a ananasovým prachem.
Druhá skončila Dominika Hoffmannová (SHŠ Bukaschool Most) a třetí místo obsadil Matej Janíček (HA Ľ. Wintera Piešťany).
Poděkování za uspořádání soutěže patří ostravské Střední škole gastronomie, turismu a lázeňství AHOL, poděkování za podporu pak partnerovi soutěže, společnosti Oxalis.