Ve středu 23. 11. 2016 se v prostorách Integrované střední školy Slavkov u Brna konal již 16. ročník soutěže mladých barmanů – Slavkovský horký pohár. Pro letošní ročník nabídl pořadatel několik změn. Soutěž dostala nový, zajímavější název, rozrostla se o novou soutěžní kategorii. Garantem celé akce se stala Česká barmanská asociace, a právě proto se soutěž může zapojit do celoročního hodnocení o barmana roku v kategorii junior a ostatních pohárů značek Coca Cola a Fabbri.

Hlavním partnerem celé akce byla jako již tradičně likérka Metelka, podle níž byla soutěž až do letošního ročníku pojmenována. Důležitým partnerem horkého poháru a zároveň důkazem dlouholeté spolupráce je společnost Teekanne, která nově dodala do soutěže prémiovou gastro řadu čajů.

Soutěžní klání začalo v dopoledních hodinách příjemným uvítacím slovem ředitelky Integrované střední školy Slavkov u Brna Mgr. Vladislavy Kulhánkové. Podporu celé akce vyjádřil mimo jiné starosta města Slavkov Mgr. Libor Švardala.

V samotné soutěži se utkaly na dvě desítky mladých barmanů ze všech koutů České republiky. Pro porotu z řad České barmanské asociace soutěžící připravovali horký nápoj s použitím partnerských produktů značky Metelka, čajů Teekanne, nealkoholických nápojů od společnosti Coca-Cola a sirupů řady Fabbri. Byli jsme svědky široké škály pestrých kombinací surovin, několika typů přípravy horkého nápoje a velké spousty barmanských prezentací.

Tak, jak už to v soutěžích bývá, ti nejlepší, nejzručnější a ti, co měli soutěžní štěstí na své straně, se probojovali v celodenním klání na první 3 místa. První místo obsadil Filip Jung, SSŠ Gastronomie Praha, druhé místo vybojovala Karolína Kletenská ze SOŠ Prostějov a na třetím místě se umístil Petr Špák taktéž ze SSŠ Gastronomie Praha.

Všem soutěžícím gratulujeme, přejeme mnoho dalších úspěchů, účastí na soutěžích a budeme se těšit, že společně přijmeme pozvání ředitelky školy Mgr. Vladislavy Kulhánkové na další, tentokrát již 17. ročník soutěže mladých barmanů ve městě Slavkov.

1.místo
Filip Jung
Soutěžní nápoj: Afternoon relaxition
2 cl Johnnie Walker Green label
1 cl Saint Hubert´s
1 cl Drambuie
0,5 cl Fabrri cinnamon
2 cl Cappy pear
4 cl Teekanne Rooibos Vanilla
0,5 Fresh lemon juice

2.místo
Karolína Kletenská
Soutěžní nápoj: Hot drop of hope
2cl Caribbean Rum
1cl Cointreau
12cl Teekanne green tee
1cl Fabbri mixy bar brusinka
1 kostka třtinového cukru
1 bl absint Verdoyante

3.místo
Petr Špák
Soutěžní nápoj: Pusser's Killer
3cl PUSSER´S British Navy Rum 40%
1cl Saint Hubert's Liqueur
5cl ananas cappy
1,5cl Kokos sirup Fabbri
4cl Teekanne Tea Earl Grey
Zástřik : pomerančová kůra