Ve dnech 13.-14.11.2015 proběhl v Brně workshop pedagogických pracovníků v Brně. Účastníci stáže diseminovali své nově nabité zkušenosti a poznatky v rámci svých praktických workshopů.
Tomáš Zahradil společně s Romanem Pospíchalem, Adamem Troubilem, Milanem Bočkaiem a dalšími informoval účastníky o správné přípravě espressa, odlišnostech v přípavě v ČR a Itálii včetně praktické ukázky i zkoušky jednotlivých účastníků.
Tomáš Kubíček za pomoci Aleše Svojanovského, Zdeňka Plášila, Karla Zapalače a dalších předváděl účastníkům workshopu "Meisterlogy – bylinný likér jako netradiční báze moderních koktejlů" typické italské aperitivy z bylinného likéru Jägermeister. Veškeré aperitivy si pedagogové vyzkoušeli pod jeho vedením.
Druhý den proběhl blok teoretických přednášek, kde byli pedagogičtí pracovníci středních odborných škol s gastronomickým zaměřením seznámeni s výsledky stáže programu Erasmus+ projektu Italská gastronomie se zaměřením na produkty nápojové gastronomie, prohlédli si fotografie ze stáže a účastnili se v diskuze, kde účastníci stáže odpovídali na dotazy . Všichni účastníci si odnesli informace o typických nápojích italské gastronomie, odlišnostech v přípravě kávy, práci barmana v Itálii. Novinkou pro všechny byla barmanova samostatná příprava finger foods k vybraným nápojům.